недеља, 10. јун 2012.

Macadamia Healing Oil Treatment

Poslednjih meseci, Macadamia je u kozmetičkom svetu pravi hit. Skoro svaki proizvođač ima u bar jednom proizvodu mali procenat ovog lekovitog ulja koje se koristi u nezi kože, ali i kose. Ipak, najpopularniji je brend Macadamia Natural Oil koji pravi mnoštvo proizvoda za lepu i zdravu kosu. Njihov najpopularniji i najpoznatiji proizvod je ulje koje se prodaje u raznim veličinama (slika je preuzeta sa sajta):
U ovom postu bice reči upravo o ulju (u narednim postovima očekujte i recenziju za njihovu masku). Ja sam vec dva puta kupila ovu najmanju bocu od 10 ml koja košta oko 200 RSD (mislm da joj je skoro cena skočila, ali nisam sigurna koliko je sada). Boca od 30 ml je oko 600 RSD, a ova na pumpicu je oko 1700 RSD. Najveću nigde nisam ni viđala. Prvo što mi se svidja je miris. Fantastičan je. Znam da se mnogima ne sviđa jer može da bude jak, ali meni je prelep i jako dugo traje. Nažalost, nisam dobra u opisivanju mirisa pa ne mogu baš da dočaram :) Druga stvar koja mi se dopada je ta da je vrlo mala količina dovoljna za dugu i gustu kosu. Ako preterate, kosa će se slepiti i neće biti lepa. Na pakovanju piše da smanjuje vreme sušenja i tu bih se složila, zaista je tako. E sad, ono što mi se ne dopada je efekat koji mi daje. Znam da su mnogi oduševljeni izgledom kose, ali meni nešto ne odgovara. Može da se stavlja i na suvu i na mokru, i probala sam oba načina, ali kosa mi posle kratkog vremena postane suvkasta. Pored ovog, koristim još dva ulja i ovo mi je na poslednjem mestu po efektu. Ako ga stavim na mokru kosu, brzo se osuši, ali posle toga ulje kao da ispari i kao da ništa nisam stavljala. Ako ga stavim na suvu, lepo je smiri, ali nema nikakvo dejstvo nege. Nije loše povremeno ga koristiti i lepo odrađuje posao ako vam treba nešto za zaglađivanje delova koji štrče i jedino zbog toga (i mirisa) mu dajem ocenu 3. Ipak, našla sam mu dobru funkciju jer nisam želela tako brzo da odustanem pa ga koristim tako što malu količinu sipam u farbu, izmešam i nanesem (na pakovanju stoji da i tako može da se koristi). Evo i moje sličice ove najmanje bočice:

2 коментара:

  1. Анониман11. јун 2012. 21:33

    Sigurno nam je drugaciji tip kose, meni je dosta meksa i leprsavija nakon stavljanja na mokru kosu, a na suvu stavljam cisto zbog mirisa, divan je :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sigurno je do toga, koristi ga moja sestra i odlican joj je :) sve je to individualno

    ОдговориИзбриши